FlyVet MULTIACID - preparat zakwaszający, obniżający pH treści pokarmowej.
Preparat zakwaszający, obniżający pH treści pokarmowej.
Silne działanie przeciwko bakteriom m.in: E.coli, salmonella
Obniża pH przewodu pokarmowego
Zawiera wyciąg z oregano poprawiający apetyt gołębi
Zwalcza biegunki oraz infekcje przewodu pokarmowego
Zawartość lignosulfonianu sodu znacząco wpływa na wydajność preparatu
Wskazania: Przy zmianie sposobu żywienia i po chorobach leczonych antybiotykami, aby ograniczyć zaburzenia równowagi jelitowej i odbudować florę bakteryjną. W przypadku problemów z trawieniem, przy rozluźnionych odchodach oraz przy spadku apetytu.
Skład: chlorek sodu, chlorek potasu, witamina C, kwas ortofosforowy, kwas mrówkowy, kwas propionowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, lignosulfonian sodu, mieszanka substancji aromatyzujących
Dodatki dietetyczne: · Witamina C (3a300) – 2 000 mg/l
Dodatki technologiczne: • Kwas ortofosforowy (1a338) – 150 000 mg/l · Lignosulfonian sodu (E565) – 130 000 mg/l · Kwas mrówkowy (E236) – 100 000 mg/l · Kwas propionowy (E280) – 40 000 mg/l · Kwas cytrynowy (E330) – 18 000 mg/l · Kwas jabłkowy (E296) – 18 000 mg/l
Dodatki sensoryczne: · Mieszanka substancji aromatyzujących – 70 000 mg/l
Sposób stosowania:
· Profilaktycznie - 1ml / 1l wody, 2-3 razy w tygodniu
· Po antybiotykoterapii – 2ml / 1l wody
· W stanach chorobowych - 2ml / 1l wody, przez 3 dni
Dawka 1ml / 1l pH roztworu = 5,5; Dawka 2 ml / 1l pH roztworu = 4,00 (przy założeniu pH wody = 7,0)
Lorem FlyVet MULTIACID - preparat zakwaszający, obniżający pH treści pokarmowej.
Preparat zakwaszający, obniżający pH treści pokarmowej.
Silne działanie przeciwko bakteriom m.in: E.coli, salmonella
Obniża pH przewodu pokarmowego
Zawiera wyciąg z oregano poprawiający apetyt gołębi
Zwalcza biegunki oraz infekcje przewodu pokarmowego
Zawartość lignosulfonianu sodu znacząco wpływa na wydajność preparatu
Wskazania: Przy zmianie sposobu żywienia i po chorobach leczonych antybiotykami, aby ograniczyć zaburzenia równowagi jelitowej i odbudować florę bakteryjną. W przypadku problemów z trawieniem, przy rozluźnionych odchodach oraz przy spadku apetytu.
Skład: chlorek sodu, chlorek potasu, witamina C, kwas ortofosforowy, kwas mrówkowy, kwas propionowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, lignosulfonian sodu, mieszanka substancji aromatyzujących
Dodatki dietetyczne: · Witamina C (3a300) – 2 000 mg/l
Dodatki technologiczne: • Kwas ortofosforowy (1a338) – 150 000 mg/l · Lignosulfonian sodu (E565) – 130 000 mg/l · Kwas mrówkowy (E236) – 100 000 mg/l · Kwas propionowy (E280) – 40 000 mg/l · Kwas cytrynowy (E330) – 18 000 mg/l · Kwas jabłkowy (E296) – 18 000 mg/l
Dodatki sensoryczne: · Mieszanka substancji aromatyzujących – 70 000 mg/l
Sposób stosowania:
· Profilaktycznie - 1ml / 1l wody, 2-3 razy w tygodniu
· Po antybiotykoterapii – 2ml / 1l wody
· W stanach chorobowych - 2ml / 1l wody, przez 3 dni
Dawka 1ml / 1l pH roztworu = 5,5; Dawka 2 ml / 1l pH roztworu = 4,00 (przy założeniu pH wody = 7,0)